torsdag 17 juli 2008

Bajsmobil

Man kan tydligen inte mobilblogga från en SonyEricsson P1i. Vet ni vad jag tycker om det? Totalt bajs.
Om det går men jag har inte fattat rätt, kan ni tala om hur man gör. Tack.

As time goes by

Jag vet jag vet, jag är så kass på att skriva att det blir löjligt men dagarna bara går och går och inget händer egentligen men ändå, det ska vaknas, ätas, lekas, tvättas, rasta hunden, diska, laga mat, åka hit och åka dit, kanske stranden kanske inte, solen skiner solen skiner inte, nu kommer regnet och snart drar vi i taikonfamiljen till öland med 2 taikon familjer till och då blir det livat i morsans hatt med 3 hundar.
Så latar vi oss och latar lite till och dagarna går. Snart är säkert semestern slut.

Roligast just nu är när vi, J och jag, härmar han stela farbrorn, Rolle, i Mia & Klara vi gör det så bra att vi gråter av lycka. Se här, originalet.

söndag 13 juli 2008

Life according to Plura, part 3.

Nu är det sommar och då åker man till stranden, tydligen.

Här har jag grävt en grop under mattes stol och där låg jag och sov. Så gör man på stranden.

När vi skulle åka hem stod dom här enorma djuren och blockerade vår väg. Jag tänkte skälla lite på dem och gå fram och se om de kunde flytta på sig. Det fick jag inte för matte.


Hunden Vera kom och hälsade på. Hon var snäll men lite tråkig, ville inte leka. eller så kanske hon inte visste hur man gjorde.


Här leker vi att jag är ute och går med Vera och att hon ska lyda mig. Det ville hon inte.


Mitt mellannamn är Båtsman. Nu ska vi åka båt säger matte. Det vet jag inget om.


Det gick bra att åka båt. Vi är tydligen i Trosa skärgård. Jag vilar mig på en klippa med M som sällskap. Det gör man tydligen på sommaren.

Det är vatten överallt och hala klippor. Det blåser lite granna. Jag sover i skugga.
Det här är tydligen sommar.
Hej med er.
/Plura

torsdag 10 juli 2008

Dagarna

De går och går. Sitter och väntar på att Lilla ska vakna och att solen ska bestämma sig om den ska vara framme eller inte. Har gjort picnic maten, kan dra till stranden på stört om det lutar åt solsken. Annars får vi väl slappa hemma istället vilket är astråkigt.
Iallafalländå så är det fredag imorgon och det är naaaajs för då åker tjejer och make till Göteböööörg och jag och Plura är hemma. Funderar på att åka till Stendörren, bara han o jag. Sitta på klipporna och lösa världsproblemen typ.
Stora och jag ahde urladdning imorgon. Han åker nog till sin pappa på fredag och stannar där ett par veckor.
Varför har vi så svårt att säga förlåt till varandra han och jag? Vi är lika ledsna men strider tappert om att inte visa det.

Plura hälsar. Han växer så det knakar och tycker att livet är ganska så trevligt här hos oss, faktiskt.

Dagens skratt

Den här ligger uppe på 1000apors sida och fy fan vad jag skrattade!
Den har gjort min dag idag!
Hej på er.

tisdag 8 juli 2008

Fanhelvetsskit

Tänkte skriva ett inlägg om hur gulligt det var imorse, tjejerna har lärt sig göra havregrynsgröt själva, så nu servar de varandra varannan morgon, imorse stod jag o Mellan brevid varandra, jag med min äggröra och hon med havregrynsgröt.
Så tappar man allt när Stora flyger i taket och bryter ut, riktigt psykbryt men inget har hänt, nä då, inte alls, han är INTE ARG LEDSEN UPPRÖRD SÅ KAN NI BARA FÖR FAN LÅTA MIG VARA! med stora arga tårar och jag undrar faktiskt om det inte är bättre att han inte följer med till Öland i år för jag känner att jag inte orkar med hans känslostormar för tydligen balanserar jag själv på den sköraste tråden märkte jag när jag storbölande skickar tjejerna i säng och ryter åt Plura som inget gjort.
För jag är tydligen lite känslig, likaså han men vi kan inte hitta nån jävla fucking väg att gå brevid varann på utan ska bara vara ENSAMMA på stigen så den ena måste knuffas bort.
Vi är så BRA på att knuffas han och jag istället för att samsas och vi är så BRA på att ALLT ÄR BARA FINT TACK.

Jag vill att han ska följa med, jag vill att vi ska vara sams, jag vill sova och få en ny dag imorgon. Amen.

måndag 7 juli 2008

Sommar 2008

Första riktiga semester dagen.
Fast jag har egentligen larvat mig i flera dagar. Började redan i fredags, korkade upp lite vin för nu är det ju semester he he och i lördags drack jag och J's man vin, mer än de andra, för vi har ju semester medans de andra jobbar hi hi så tokiga vi är.
Iallafall så känns det...så där om jag ska vara ärlig.
Regnet pissar ner, barnen har inget att göra och jag har inga miljoner på banken att sysselsätta oss med.
Det är första dagen. Jag ska vara ledig i fem (5!) veckor.

Idag hade Stora tandis 0910 så vi kom upp tidigt. Sen till veterinären och fick 2a vacc sprutan till Plura. Lilla och jag drog till IKEA, helt utan inspiration. Blodgivning efter det (jag är så duktig jaa minsann).

Och nu: eftermiddag. Regnet pissar ner. Plura vill inte gå ut. Barnen gnäller. Maken ska jobba sent.
Det känns så där.

torsdag 3 juli 2008

Lilla, min Lilla.

Imorgon fyller Lilla 8 år. När hon blir stor tycker jag hon ska fira sin födelsedag i USA varje år, vilken fest! Alla lediga och fyrverkerier överallt. Så kan hon låtsas att de är för henne.
När Lilla föddes den 4 juli 2000, var det årets varmaste dag. Sen regnade det i 6 veckor. Fy fan. Egentligen var hennes födelse en ordinär händelse i sig, dock hade hon navelsträngen flera varv runt kroppen och de tog kort på den för att den var så lång, men förutom det var det en helt ok förlossning. Då var det lustigare när vi upptäckte att vi väntade Lilla. Mellan var 8 månader och slutade amma tvärt och jag var så korkad att jag trodde på att man inte blev gravid när man ammade. Men det blev man. Och när Lilla hade varit i magen i 3 månader, insåg vi att vi skulle bli 3 barnsföräldrar.

Lilla har vi fått för allt gott vi gjort i våra liv.

onsdag 2 juli 2008

Ehhh...

Borde vi läsa sånt här?
Kunde inte låta bli, var ju tvungen att kolla för att kunna ha en åsikt.
Tyvärr tycker jag inte att Linda Rosing har ett spännande liv alls. Att hon är söt och rar visste man ju redan och det är ju kul att hon verkar ha en sund relation till sina barn numera, men annars, näää. Skona mig.

Senaste dagarna i bilder.


Lilla hoppar studsmatta på Trosa stadslopp. Orka snurra bilden..

Lilla vid målgång, Trosa Stadslopp. I orange tröja och svart hårband...

Lilla i stallet på lördagen, med katt och hästen Troll som by the way har Fång och väldigt ont. Stackars Troll. Lördagen blev kanonbra med maken, far och bror på hästryggen i två timmar! De klarade sig galant, vi galopperade till och med!

Plura efter söndagens dusch. Skitsur.

Maken o Lilla försökte muntra upp Plura efter duschen men tji fick dom.

Plura på Ängen.

Mina väluppfostrade döttrar.

Nu: Broder Jakob

Sen: Bach, turné, stålar.

Life according to Plura, part 2.

Koppel. Bra eller anus?
Anus om ni frågar mig men ingen verkar bry sig vad jag tycker här. Om jag gör som dom säger blir de glada. Hon blonda, stora, kan bli arg. Igår hoppade jag på Lilla blonda och bet henne lite, bara lite. Lilla skrek men jag fortsatte (låtsades inte höra) då kom Hon och röt åt mig. Då blev jag ledsen. Ska inte göra så mer. Vill inte att de ska vara arga på mig.
Jag har åkt bil flera gånger nu. Det är inte ok. Men jag måste. Hon är bestämd men snäll. Åka bil måste man tydligen ibland.
Jag har varit på stranden. Det var kul. Det flög saker i luften och det var kallt i vattnet. Jag var jätterädd först för vattnet, skällde och hade mig men sen såg jag Hon gå i och tänkte, att om det inte är farligt för henne så ok då. Det fanns mycket att titta på. Jag behövde inte ha koppel för när Hon ropar så kommer jag till henne. Man vet ju inte om man får godis eller om de kanske sticker utan mig så det är bäst att komma.
Jag har varit på fotbollsplanen. Det kom en hund. Den skällde, jättemycket. Hon sa att när jag blir stor så ska jag bita den hunden i svansen. Man får ju inte bitas? Iallafall så blev jag lite ängslig så Hon bar mig en bit, det var tryggt.
Inatt sov jag hela natten, jag var så trött så trött så ni anar inte. Hon sov brevid mig på soffan. Jag frågade flera gånger om hon inte ville ha sällskap men det ville hon inte. Hon är tuff hon, vågar sova själv. Det gör inte jag, ännu. men jag ska. Snart ska jag sova själv här nere medans alla ligger där uppe. Då ska jag vakta huset. Jag vet inte vad det betyder men det blir säkert kul.
Igelkotten kom förbi igår kväll men då stängde dom in mig. Det var dumt tycker jag. Kotten och jag kunde ha lekt.
Jaha, efter ett par dagar här så tycker jag:

voff! min vita nallebjörn, den är så gossig
grr! för att göra rent öronen och gå med koppel

/Plura

7 minuter

Jag kokar ägg. Sju minuter ska det vara idag. Ibland tar jag 8, ibland 4 eller 5 men idag kändes 7 bra.
På sju minuter läser jag Katrins blogg, Alex blogg och Calles. Schulmans alltså. Varje dag.
Sju minuter. God morgon.