tisdag 18 augusti 2009

Sommar 2009, del 2.

GLÄDJE
denna sommar har varit hästen Byr, dagar i stallet, ridturer i skogen, grill med Nilssons, bad med Nilssons, glada, skrattande, brunbrända barn i vattnet, på stranden, på klipporna, i gräset, i soffan. Fest i Nilssons lada, härliga Lotta och Micah, underbara Bruce på Stadion, Gröna Lund, Dalarna (maken och tjejerna). Friska, glada barn. Kantareller och blåbär i skogarna. Tillbaka på skatten. Nilssons Lilla simmade långt. Alla barnen badade i flera timmar. Sovmorgnar och sena kvällar med lite tv tittande. Burken leken och kurragömma i brorsans hus i Hällekis. Njuta av lillkusinerna Charlie & Douglas. Kräftor i stora lass och makens underbara ostpaj med kantareller. Bilen har inte gått sönder. Vi har inte besökt någon djurpark, äventyrspark eller annat trams, allt det har vi redan gjort alla andra somrar. Härligt att slippa folkmassorna!

SORG
Pompe dog natten till den 13 juli. Han dog i bakluckan på Nilssons bil på parkeringen vid djursjukhuset. Lunginflammation. Vackra, mjuka, roliga, knasiga Pompe.
Den vackraste begravningen i strålande solsken ägde rum den 13 juli på Nilssons gräsmatta. Det var hemskt men jag skrattar ändå när jag tänker på hur Pompe slängde sin gummikatt i huvudet på Lilla.
Byr kastade av mig den sista lördagen på semestern. Jag bröt flera revben och ett ben i vänster tumme. Tre veckors ridning bortkastade, nu börjar vi om på noll igen och jag har ungefär 1-2 månaders läketid. Fy fan.

KNAS.
Plura hoppade ner från andra våningen, genom ett öpppet fönster. Landade på markisen över vår altan som trasades sönder (ännu mer) och numera släpper in mer sol och regn än nånsin.

LÄST
Oj, få se nu...
Nattfåk - Johan Theorin
Hårdaste mannen i showbiz - Ron Jeremy
Dansen kring guldkalven - Björn Elmbrant
Nästan död man - Åke Edwardsson
Min vän Henry - Nuala Gardner

Inga kommentarer: