tisdag 8 juni 2010

Det blir aldrig som man tänkt sig.

Tanken igår var att vi skulle rida, pållarna hade ju fått stå i 2 dagar.
Men så visade det si att ägaren ahde flyttat hästarna utan vår vetskap, till en hage med maaassor av bete och kraftigt bete dessutom.
Bounty var varm och rejält gallig i alla hovar, sparkade sig mot magen (kolik!) och tjock som en tunna! Jag promenerade honom och provade att longera, han visar då hälta på vänster fram.
Satans jävla skit. Så onödigt.
Zalea var också som en tunna och varm (kanske lite puls till och med) på alla hovar men värst där bak. Till saken hör att hon hade fångvarning förra sommaren, som dom lyckades häva då men hon är alltså lite extra känslig.
Vi tog Bounty, Byr, Leiknir och Zalea till ridbanan där vi drev dem lösa i bra tempo. Dom tyckte det skitkul och höll en bra trav och galopp. Bounty visade på lite hälta i vänster varv men gick riktigt fint i högervarv. Så där misstänker jag en sträckning eller liten vrickning.
Vi la också ut 2 bommar på marken och det tyckte dom var ännu roligare, dom tog rejäla hopp över, även Byr.
Sen fick Zalea och Bounty stå inne över natten, nu måste vi hålla kollen ordentligt, vi vill inte ha några fånghästar till sommaren!
Och idag kommer Bountys ägare och hälsar på, han fyller ju 25 på torsdag och hon ville gratta honom. Kul att han står i paltkoma då, inte...

Inga kommentarer: