torsdag 3 juni 2010

Sol sol älskade sol!

Det finns inget så vackert som strålande sol. Det finns inget så skönt som solvärme på huden. Det finns inget så snyggt som solbrända armar. Det finns inget så kallt som en insjö i början av juni, brrrr, men nu är iallafall årets första dopp avklarat.

Måndagen lät jag gå utan att göra nåt alls. Hälsade på pojkarna i hagen och de var så nöjda så i solen. Byr ville med ut genom grinden och det fick han, vill absolut belöna sånt beteende, komma självmant och vara positiv. Han fick stå utanför och beta lite innan han släpptes tillbaka.

Tisdagen var det jag med tjejerna som red ut. Det blåste litegranna och det gör ju alltid Byr spänd. Vid ett ställe kastade han sig åt sidan för några stora blad som vajade till. Blir så trött på det där men vet att det hjälper inte att tappa tålamodet. Lirka lirka är det man får göra, han accepterar ju allt till slut om han bara får lite tid på sig. Vi red skogsrundan fast från andra hållet och en bit in i K-backen. Säger er ingeninting, mest för min egen skull som jags kriver detta.Svampade av honom efter ridturn, det är som alltid som om det är första gången i hans liv och han ska steppa omkring men nu slutar han snabbare och verkar sen njuta (nåja) av vattnet. Ska bli intressant att se om han kommer att acceptera slangen med vatten i sommar...oddsen på det?

Onsdagen red vi ut ganska sent eftersom dagen hade varit så varm. Vi red skogsrundan x 2 som vi kallar den. Byr skötte sig finemang, fin trav och tölt. Blir fortfarande stressad om han förlorar de andra ur sktet, vi behöver verkligen ta itu med det i sommar, komma iväg själva och sånt... Får bli när semestern kommer.

Idag får han stå, ska på AW med tjejerna på jobbet. Ska bli såå kul att sitta i solen och sippa på ett iskallt glas vitt vin. Sen är det helg! Vi är lediga imorgon som kompensation för att nationaldagen är på en söndag. me like!

Inga kommentarer: