måndag 20 april 2009

Puh.

Allt har gått i ett rasande tempo idag och det känns som om helgen swischade förbi i ett enda svep! Jag hann inte ens känna efter att det var helg ju!
Vaknade 05:00 idag av att Plura slickade sin tass och SOM HAN SLICKADE! Fasiken, lät som om hela hans liv hängde på om han skulle få tassen ren och jag kunde inte hålla truten utan väste Sluta Plura! vilket tydligen var signalen att jey, matte är vaken! Time to gosa and play!
Whatever, skulle förvisso upp tidigt, hade ett telefonmöte redan 0730 så det var kasta-iväg-barnen-till-skolan och jag är innerligt less på detta, det är ren lathet från dem men nu efter sommaren blir det andra bullar! Jag har redan sagt till dem att går ni till skolan kan ni sova längre på morgonen men de totalvägrar utan ska ha skjuts de 500 metrarna och det stör mig! De är sjukt grining på morgonen och jag vill komma iväg snabbt så att jag istället kan åka tidigt från jobbet på eftermiddagen.
Men nu har jag tagit ett beslut, efter sommarlovet äter de frukost hemma och går sedan till skolan, punkt slut.
Ja, man kan dividera i evighet om att ska de inte få vara barn och bajs i min brevlåda men jag tror inte ett dugg på curling utan ju tidgare de lär sig bli självständiga desto bättre. De är ändå 10½ och 9 efter sommaren, det är ju inte så att jag skickar ut två tre åringar i snön liksom.

Igår körde jag till Hedemora och hämtade Mellan som hade huserat i Leksand hela veckan och det var najs i ungefär 2 timmar för vi har saknat varandra så mycket men faller ändå, så snabbt, in i de gamla fällorna och resan hem avslutades med att vi blir ovänner för Mellan VET MINSANN vilken väg som går snabbast hem och jag är pedagogisk in i det längsta, tålmodigt förklarar jag avstånd och ju mer jag har rätt desto argare blir mellan som inser att hon har jättefel och jävlar, då kommer all ilska som lagrats de senaste dagarna, nu väller det ur henne och hemma kastar hon sig på sängen, blir osams med lillasyster, osams med pappa ALLA är emot henne och hon tror längst inne att vi inte har saknat henne och varför är världen så orättvis.

Men allt lugnar sig och vi har en trevlig söndagsmiddag med hamburgare och fina fina maken har köpt dajm tårta men drar iväg på innebandy träning så finfina J och hennes 2 döttrar kommer istället och myser i soffan med dajmtårta i mungiporna.
Och det här var bara söndagen.
Och nu ska jag snart åka för fotbollsträningen UTE drar igång idag och Mellan har för små skor och det kan man DÖ AV klockan 06:30 på morgonen så jag vågar inte annat än att se till att jag har nya skor med mig hem. Hej på er.

Inga kommentarer: