fredag 23 maj 2008

Mors Dag

På söndag är det Mors Dag, om ni inte visste det.
Jag kan tänka mig att det är knepigt för partner och/eller barn att veta vad man ska köpa/göra för sin älskade denna dag så här kommer några tips:

Till mina älskade, vackra, underbara barn:
Stressa inte med att göra vackra smycken till på söndag, vackra smycken dyker upp när som helst, mitt i veckan, i augusti, spetember, oktober, november och alla andra månader på hela året så det är helt ok att det inte blir något färdigt denna dag.

Detsamma gäller för teckningar. Tänk på regnskogarna.

Bråka inte med era syskon. Titta inte på dem, lyssna inte på dem (om dom inte ropar hjälp! jag blir bortförd av en snuskgubbe, då är det ok att lyssna på dom). Låt denna dag bli en jag-ignorerar-mina-syskon-dagen.

Plocka upp era kläder idag. Jag veeeet att jag sa att allt som ligger på golvet kommer att slängas men jag KLARAR INTE att kasta Storas G-Star byxor för 1200 spänn i soporna eller tjejernas nya fotbollsskor, benskydd, overaller och så vidare. Men jag låtsas och vem vet, någon dag kanske jag får hjärnsläpp och gör det. Låt detta inte bli en sådan dag.

Ni är vackra, intelligenta, smarta, duktiga människor. Låt detta bli en dag när ni kommer ihåg det och gör allt det vardagliga ni alltid gör utan att tjata, gnälla, sura, skrika eller fräsa. Låt detta bli dagen när ni letar efter saker själva utan att vråla MAAAAAMMMAAAAAA.

Till min älskade man.
Köp inga spetsunderkläder. Inga string heller.
Då blir det plötsligt DIN dag eftersom att det är DU som vill ha dem. Ja inte på dig förstås, men DU blir lycklig av att jag har dom på mig. Inte jag. Jag vet att du tror att jag ljuger men jag trivs fantastiskt bra i bomullstrosor.
På Fars Dag kan du köpa sånt och be mig ha dem hela dagen. Men inte på Mors Dag.

Köp inga hushållsapparater. Jag är en modern kvinna. Vill jag ha något som jag inte redan har och inte vet att jag saknar så köper jag det själv. Jag har körkort, jag vet var OnOff ligger och jag har eget bankkort. Jag fixar det.

Allt jag vill, är att alla är glada, nöjda och friska. Att vi pratar vänligt till varandra, kramar varandra och verkligen bryr oss om varandra. Speciellt mig.
Och om någon vill laga middag istället för mig, helt ok. Jag kan gå med på det.

Ok?

Inga kommentarer: