tisdag 26 maj 2009

London

Så var det dags för London. Ni förstår väl att detta blir ett långt inlägg?
Efter middag hos svärisar på onsdagen satte vi oss i bilen för att bege oss till Skavsta. Vi fick vända i rondellen i Gnesta eftersom att jag hade glömt handväskan med pass och biljetter.
Hå hå jaja. Vem som, återigen, utsåg mig till reseledare har jag ingen aning om.
Skavsta är Skavsta och en flygning är en flygning.
Men det var första gången vi flög med Ryan Air och det vi har lärt oss är

- att man inte har numrerade platser på flyget så om man är cool och inte ställer sig i kön utan suckar över alla som stressar, hamnar man sist på planet och får oftast inte sitta brevid varandra.

- att stolarna är kolossalt små och går inte att fälla bakåt.

- att när man har landat spelas en liten trudelutt i högtalarna PÅ HÖG VOLYM DÄR MAN INFORMERAS OM ATT MAN ÄNNU EN GÅNG HAR FLUGIT MED RYAN AIR SOM HAR LANDAT I TID!!!! Detta är för allal idioter som inte kan klockan och alltså själva inte kan se vad tiden är.

Annars gick det bra. Vi landar miss i nassen men klarar att åka Stanstead Express, kliva av på Liverpool street och haffa oss en taxi till hotellet och DESSUTOM bli korrekt körda, alltså inte ut i buschen nånstans och blåsta på alla pengar och bagage. Vi fixade det.
Hotellet var Hilton som var bra men inte alls 4 stjärnigt i mina ögon med små, slitna rum men vad vet jag, London har egen stjärnsättning. det var rent och gratis flaskor med schampo osv av Crabtree & Evelyn som jag älskar så ok då, vi var nöjda.

Torsdagen sover vi ut men solen skiner så vi vill verkligen inte missa dagen. Vi kränger på oss gympadojorna, haffar kartorna och beger oss ut. Inhandlar nybakade bagels och sätter oss i Kensington garden, solen skiner, inga barn som är kissnödiga eller trötta i benen. Första dagen promenerar vi ungefär 7 timmar i solsken och checkar av Kensington Gardens med Princess Diana memorial, Hyde Park och Speakers corner, Buckingham palace, lite Notting Hill, Oxford street och all shopping, Marble Arch m m m m m m m. Alltså, ni fattar va? Gå gå gå, jämna vätskepauser på mysiga pubar och evigt letande i kartor. Det var vår dag.
Hem och duscha och ta en powernap för att sedan traska till närbelägen Singapore restaurang där vi avnjöt 3 rätters meny som aldrig tog slut.

Fredag bjuder också på sol. Vi går (of course!) till Portobello market och strosar runt på marknaden och visst, man vill köpa massor men vi är kloka och förståndiga och håller hårt i pengapungen. Vi åker tunnelbana, äter lunch på italiensk krog på Qeensway, går i Chinatown, Soho, Carnaby Street mm mm. 7 timmar promenerande även denna dag. Middag på modern pub, Fish'n Chips för min del, mums.

Lördagen har också sol såklart. Verkar vara temat för resan, sol och promenerande. Vi äter frukost på italiensk krog, dock engelsk frukost med bönor i tomatsås, bacon, stekt ägg, korv och toast. Sen traskar vi ner till Chelsea, går utmed floden och kommer fram till Westminster parliament och Big Ben. Beundrar stora kyrkan där Diana gifte sig, traskar, tyvärr, upp till Oxford street som för dagen är avstängd för trafik och 1000 tals människor rör sig som i en långsam gröt över gatan. Hysteriskt, svettigt och irriterande.
På väg hem (återigen, 7 timmar promenad!) inhandlar vi pizzaslices och läsk och lägger oss i solen i Hyde Park där vi efter ett tag slumrar och sover en stund. Sista kvällen ligger vi på hotellrummet och dricker gin o tonic och kollar på Britain got talent. Vi kliver upp 0330 för att hinna till flyget och landar på Skavsta 0915. det regnar. Resan är slut.

Inga kommentarer: