måndag 11 maj 2009

Som följs av lördag.

Åt mumsig frukost som drog ut på tiden. Hade turridning som skulle börja 10:00 som tur var hade de hjälp av yngre tjejer som hjälpte till att få hästarna klara så jag kom dit och bara satt upp. Lyxliv. Red 2 timmar med 4 vana ryttare, jättekul! Bra tölt och fina galoppsträckor, solen sken och naturen visade sig från sin bästa sida.
Skynda till svärisar igen, fick kaffe och skorpor med marmelad i solen, slappade, njöt. Stretchade lite, visste ju att jag skulle ha dyngont efter ridningen. Nästa tur: 15:00. Åkte dit, 5 ryttare, varav en var livrädd. Hon var 50 år, hade blivit avkastad när hon var 9 och inte suttit upp sedan dess. Värmde upp i en skogsrunda, märkte att övriga 4 var vana ryttare, släppte iväg dem och koncentrerade mig på hon som var rädd. Pratade mycket, lirkade, puschade, hon var så duktig! Hon red i riktigt fin tölt och trav och blev mer och mer stolt över sig själv. De andra red i förväg, jag berättade var vi skulle och den som kunde rida mest av dem tog täten, jag la mig sist med den rädda. Efter ett tag ville hon själv prova på galopp men fick lite panik så vi höll oss till trav och tölt.
Solen sken och det var HELT underbart och när turen var slut säger den rädda: åååh, jag vill ta ridlektioner!
Då har man lyckats! Blir så oerhört glad över att få någon annan känna så!

Hemma hos Nilssons väntade de otåligt, hungriga, på att vi skulle komma. Kastade mig dit med ridkläder och hörrni, hur många har vänner där man kan ramla in på lördagsmiddag, försenade, i skitiga ridkläder, ta en öl ur kylskåpet, tända en cig på altanen, småchatta lite för atts edan låna deras dusch!!?? Jomen visst, så avslappnat har vi det emd Nilssons! Vi grillade spareribs och flintastek, rostade potatis, tzatziki, J tog fram en guldpåse ur frysen och gjorde kantarellsås, åååh, det var så gott! Som vanligt flyger samtalet om allt och ingenting, vi är specialister på att flyta iväg, den enklaste kommentaren blir en halvtimmes "flytande" och vi skrattar så tårarna rinner, det är så sjukt skönt och roligt! Barnen kraschade med oss framför Robinson och ENORMA godisskålar, efter det var det dags för Se upp för dårarna som abrnen ville se, vi vuxna kraschade på deras säng med vinglasen och surfade på youtube.
Oj! Klockan blev 24:00, dags att åka hem, tjejerna har ju match imorrn!

Inga kommentarer: