tisdag 19 februari 2008

Kränksjukan

Jag blir fullständigt galen när jag läser artiklarna i DN angående kränkningar på lärarhögskolan. Ni som inte har läst men orkar, läs här.
Vad det handlar om är alltså att vissa elever på lärarhögskolan känner sig kränkta av lärare och anmäler dom.
De blir kränkta för allt och ingenting. En elev får en anmärkning om att han brister i det svenska språket. Han pluggar (eller var det en hon? skit samma) alltså till svenska lärare men klarar inte av språket, får en anmärkning eller blir underkänd och anmäler.
What the fuck??? Detta lama jävla land, det är helt obegripligt hur Sverige har kunnat bli så flat i såna här frågor. Vi daltar med allt som går att dalta med, det är pinsamt!

Det här borde vara så enkelt. Pluggar man till en språklärare måste man behärska språket man ska lära ut. Eller? nej, om man då fallererar så ska man inte få höra det utan bli godkänd och gå ut i skolorna och lära ut bristfällig svenska, yeah right. Jag blir helt mållös. Alltså, ni måste läsa artikeln, den är hur bra som helst.

Vi får alltså inte kräva att lärare har adekvat utbildning. Av invandrare som ämnar stanna i Sverige, får vi inte kräva att de lär sig språket och skaffar jobb. Att barn som skiter i skolan och fuckar till sina liv, av deras föräldrar får vi inte kräva skärpning, att de tar itu med sina barn,
nä då. Av sjukskrivna som inte kan verkligen påvisa att de är riktigt sjuka, dom får vi inte kräva att de går tillbaka i arbete. Av rökare som blir sjuka får vi inte kräva att de slutar röka, inte heller av feta som missbrukar mat. Dalt och pjosk är vi bra på. Fy fan, jag tror jag spyr. Vi har helt tappat pondusen i Sverige, vi är ett meningslöst land som inte har en åsikt och har vi någongång det, så vågar vi inte stå för den.

Vi vågar inte kräva någonting. Vi är totalt livrädda för att kräva saker av vuxna människor. Vad skulle kunna hända? Att de la bajs i våra brevlådor? Eller att de gick till tidningarna och "talar ut" som Mange schmidt säger, he he.
Tänk på detta; inga av de elever som anmält lärare för kränkning har kontaktat en tidning och velat få sin röst hörd. Varför inte? Jo, de vet längst inne att de har sjukt fel och att de är ute på jävligt tunn is men hägringen om extrapengar i skadestånd finns där och då kan man tumma på moralen. FY FAN! Jag blir galen.

Annars är det en fin dag.

Inga kommentarer: