torsdag 24 april 2008

Bro skräck.

Jag vet att ni tänker på Kurt Olsson när ni läser rubriken. Kurt och hans Ko skräck interjuver. Patrik Sjöberg med sjukt långa ben i Kurtans fåtölj på taket med motorvägen brummande nedanför. Kurtan och hans sidekick var kungar på den tiden, jag glömmer aldrig Kurtans stekmössa av vaxduk. Men så fick sidekicken en spårvagn i huvvet och det roliga var över.
Men det är skillnad på ko skräck och bro skräck.
I min gamla hemstad, där Mellan går på arg kurs, finns det en kanal med 2 broar, en mindre och en större. Inget konstigt med det. Många många gånger har man förbannat broöppningarna, som när man gick på gymnasiet och redan var sen till lektionen och fastnade i en buss vid en broöppning.
Iallafall.
Igår kom jag åkandes i min vackra, nytvättade audi med Veronica Maggio på högsta volym, det är drag i henne, kan man säga. Jag började precis köra över den lilla bron när jag insåg att lamporna blinkade. Och jag kom inte på varför. Förrens efter en stund. När jag ahde kört ännu längre in på bron och bommarna började gå ner framför mig. Då klickar det inuti mitt blonda huvud. Då sänker jag volymen och hör det hysteriska klingandet, kling-kling-kling som det alltid låter innan bommarna går ner.
Var är jag då? Jo, mitt på bron. En snabb tanke for genom mitt huvud, att jag kör igenom bommarna.
Men det gjorde jag inte.
Jag stannade, innan bommarna. alltså, instängd mellan bommar och bron. Jag stängde av bilen, bakom mig började bron gå upp, framför mig börjar det bildas en kö av bilar som ska över och gående som stannar precis framför bommen.
Vid det här laget vill jag dö, jävligt snabbt. Jag skäms som en hund som har pissat i en sko. Men så finner jag mig, det här är bara att bjuda på. Jag tar ett kort och sen riniger jag maken medans tårarna rinner ner, jag skrattar så att jag ser helt mongo ut. Det känns som en evighet när bron först går upp, släpper förbi en stor tankbåt och sedan går ner igen bakom mig. Framför mig går folk ur sina bilar, antagligen för att titta på idioten som sitter fast mellan bro och bom. Jag alltså. Som verkligen känner mig som en idiot.
Iiiiiiiddddiiiiiiiiooooooooot.

Ska snart lägga in bilden oxå.

Inga kommentarer: