fredag 6 mars 2009

Jag och bilar.

Jag har egentligen ett ganska okomplicerat förhållande till bilar, det beror såklart på att jag inte tog körkort förrens jag var 33. Innan dess åkte jag i andras bilar och jag sket väl i dem egentligen, bara de rullade. Så blev det körkort och då hade vi en golf, sen en annan golf men sen bytte vi till Audi för nu började jag bli intresserad. Den audin hittade jag på blocket, skickade ner maken till Karlskrona så fick han deala med Tjetjener och sen kom han hem med min pärla. Vi älskade varann vi två, bilen och jag. Den var svart och fin och jag var så nöjd, den gick som en klocka, snabb och ettrig och skön att köra. Inga sura miner, bara tuffa på.
Så kom Plura in i vårt liv och vi insåg att vi behövde kombi igen, det hade vi slutat med när tjejerna var så pass stora att vi inte behövde ha en vagn med oss. Återigen hittade vi den nya på blocket, i Avesta den här gången. Inget kan gå fel här tänkte vi, vi köper den ju att dalmasar, de är väl jordens ärligaste folk.
Men bilen klickade inte med oss. Det var inga sköna vibbar alls. Inom 2 månader hade vi slutkörda bromsar, 1000 mila service som inte hade blivit gjord, bränslepumpen gick sönder mitt på E4 an i rusningstrafik, en av xenon lamporna gick sönder, en katalysator pajade, lampor blinkade sin egen lilla discosång, blinkers slutade funka, bagageluckan hävdar bestämt att han är öppen (klart det är en man som hävdar något som inte stämmer he he) YOU NAME IT. Jag har ännu inte summerat de senaste månadernas utlägg för denna bil från helvetet.

De senaste dagarna har den varit lite trögstartad och imorse startade den inte alls. Jag orkar inte ens berätta hela harangen av saker denna morgon men nu har jag insett att bilen har en själ som inte gillar mig utan den är sur för att jag försummar den. Idag har jag tankat den, handtvättat den på miljövänlig station samt köpt en batteriladdare. Nu står den ren och fin i garaget där den aldrig annars får stå och blir laddad.
Om den inte börjar ge tillbaka lite kommer jag köra den till skroten, jag är så förbannat trött på denna bil. Men jag har ju sett Christine av Stephen King så jag vågar inte jävlas med den.
Om någon vill köpa den är ni välkomna att höra av er.
Hallååååå????

Inga kommentarer: